Life Coaching Képzés

Legyél Life Coach!

Változtass az életeden 2020-ban!
Segítünk megtenni az első lépéseket a sikereid felé!

HA úgy érzed, hogy

 • Szívesen támogatnád az embereket, hogy felismerjék a saját értékeiket, nagyszerűségüket és ezáltal jobban becsüljék önmagukat …
 • Hogy mindig is “terézanyaként” funkcionáltál, akinek a vállán kisírták magukat a barátai, és ezt most szívesen professzionális szintre emelnéd …
 • Te is szeretnél olyan eszközöket, módszereket, amelyek által saját magadon tudsz segíteni, mert harmonikusabb életre vágysz …
 • Ha már Téged is “megcoach-olt” valaki, és beleszerettél ebbe a fantasztikus szakmába …
 • Ha empatikus, megértő, segítőkész és figyelmes vagy másokkal és ezt szívesen kamatoztatnád …
 • Ha váltani akarsz, és szeretnél egy új, kreatív, rugalmas és nagyon emberi hivatást, ahol Te oszthatod be az idődet és amiből meg is tudsz élni …

akkor LEGYÉL LIFE COACH! 

"Mit jelent számomra a coaching?"
“Amikor valaki megkeres a dilemmájával, amivel akár évek óta küzd, akkor egyrészt hatalmas érzés, hogy megtisztel a bizalmával és beavat a legbensőbb titkaiba. Ahogy kérdezek, figyelek, ő pedig szavakká, mondatokká formálja a problémáját, és így kívülről is “hallja” azt, úgy tudja egyre konkrétabban megfogalmazni, hogy mi is a baj. Majd egyre közelebb jut ahhoz, hogy végre kimondja, amit talán eddig sosem mert vagy nem tudott: hogy mit is szeretne valójában. Végül összegyűjti a megoldási alternatívákat és meghozza a saját döntését, hogy mit is akar tenni, merre akar elindulni. Hogy otthagyja-e a munkahelyét, hogy ad-e még egy esélyt a párkapcsolatának vagy hogy végre elkezd nemet mondani és nem hagyja többé, hogy kihasználják. A coachingban az egyik legfelemelőbb élmény, hogy alkalomról alkalomra figyelhetem az ügyfelem változását, alakulását, nyomon követhetem, hogy hol tart, hol akadt el, mi az, ami a legjobban foglalkoztatja, és részese lehetek annak az örömnek, amikor először tesz meg olyan lépéseket, amelyeket addig nem tudott vagy nem mert. És amikor a végén “elengedem a kezét”, akkor az a jó érzés marad velem, hogy az ügyfelem által a környezetét is formáltam. A coaching az egyik legcsodálatosabb szakma, mert anélkül segítünk, hogy megmondanánk a tutit, vagy beleokoskodnánk más életébe. Figyelmet adunk, meghallgatunk és feltesszük azokat a kérdéseket, amelyeket az ügyfelünk addig nem akart feltenni magának. És ami még egy különleges ajándék: minden megismert emberi sors által mi is fejlődünk és tanulunk.”

(Besnyi Erika, senior tréner, Life és Business Coach ACC)

Ha az élet citromot ad neked – coach-old meg!

A jól ismert életünk szinte egy pillanat alatt változott meg, és bár amikor kisüt a nap, reménykedve hisszük, hogy hamarosan eltűnik a vírus, de most még csak vágyakozunk azért, ami egyszer a miénk volt: a szeretett emberek közelsége, a szokásaink, az érintéseink, a munkánk, a hobbink, a szabadságunk és a valódi kontroll a saját életünk felett.

Küzdünk a napi logisztikával, azzal, hogy dolgozzunk, miközben a gyerekeinknek kell segíteni a tanulásban, vadászatra kell indulnunk a napi betevőért, miközben valahol a vírustól, a betegségtől és kiszolgáltatottságtól való félelem is ott motoszkál bennünk.

Soha nem volt akkora szükség a segítő és támogató szakmákra és szakemberekre, mint most!

Reagálunk, változunk, változtatunk, mert most erre van szükség.

Ami nem változott, az a coach JELENLÉTE.

A LIFE COACH feladatai dióhéjban

 • Találkozol az ügyfeleddel és először csak ismerkedtek, megnézitek, mennyire vagytok egymásnak szimpatikusak. Beszéltek a coachingról, a keretekről, titoktartásról és persze szóba kerül már az ügyfél dilemmája is, amivel érkezett.
 • Ha úgy érzitek, kölcsönös a bizalom, akkor még találkoztok 5-10 alkalommal, ezeket “üléseknek” hívjuk.
 • Nyitott kérdések segítségével feltárjátok a dilemma gyökerét, okait, diagnosztizáljátok a problémát, majd az ügyfél a Te támogatásoddal meghatározza azt az ideális állapotot, ahová szeretne eljutni.
 • Ezután számba veszitek az erősségeit, megvizsgáljátok a megoldási lehetőségeket és a végén az ügyfél eldönti, melyik úton indul el. A végrehajtáshoz konkrét akciótervre van szükség.
 • Az elért állapotot pedig tartóssá kell tenni, csak ezután engedheted el az ügyfeled kezét.

A coaching tehát nem egy random, “barinős” beszélgetés, hanem célorientált folyamat, amelynek struktúrája és lépései vannak. Hatékony kérdezéstechnikával, eszközökkel (pl. coaching kártyák), tesztekkel és legfőképpen önmagunkkal dolgozunk: az értő figyelmünkkel, az aktív hallgatásunkkal és az empátiánkkal.

Ami nagyon fontos: nem adunk direkt tanácsokat, nem sugalmazunk (még azt sem kérdezzük meg, hogy “nem gondoltál arra még, hogy…?”), hagyjuk, hogy az ügyfél ülésről ülésre érlelje magában a saját megoldását. Hiszen minden ember magában hordozza a probléma megfejtését, csak lehet, hogy még nem tudja, nem akarja vagy nem meri látni. Mi, coach-ok, a zseblámpát adjuk a kezébe, hogy ő maga találja meg a számára optimális kivezető utat a saját sötét padlásszobájából, ahová talán évekkel korábban bezárta magát.

A coaching egy felelősségteljes, gyönyörű hivatás, számunkra pedig igazi misszió.

Biztosan foglalkoztatnak az alábbi kérdések:

Milyen papírt kapok a tanfolyam végén?

A tanfolyam végén tanúsítványt állítunk ki. Ennek feltétele, hogy nem léped túl a 20%-os hiányzási küszöböt, és a tanfolyamot lezáró vizsgát is sikeresen teljesíted.

Miért pont ezt a képzést válasszam?

 

 • Képzésünk az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) által meghatározott kompetenciák fejlesztésére épül.
 • Coach-trénereink 6 éve tartanak coach-képzéseket, ezalatt közel 300 coach kiképzésében vettek részt.
 • Minden anyagot, ppt-t, több, mint 100 módszertani eszközt, tesztet, gyakorlat-leírást megkapsz.
 • Folyamatos gyakorlást és továbbképzést biztosítunk, és nem engedjük el a kezedet a képzés végén sem. Támogatunk az elindulásban, a saját vállalkozásod felépítésében.
 • Tanfolyamunkon mindig fantasztikus a hangulat: bár kemény munka folyik, rengeteget nevetünk és nagyon jól érezzük magunkat. Erre garancia az, hogy Adrienn, Ani, Erika, Laci, Szabolcs és Zsuzsi a szívét-lelkét beleteszi a képzésbe, és az, hogy mindig olyan zseniális csapat verbuválódik össze, akik nagy elfogadással, empátiával és támogatással fordulnak egymás felé.
 • Ár-érték arányban a piacon mi vagyunk a legjobbak.

Meg lehet tanulni egy ilyen hivatást 90 óra alatt?

Büszkék vagyunk arra, hogy 90 óra alatt nagyon biztos alapokat adunk a hallgatóinknak.

Az egyik legfontosabb rész a coach önismerete, hiszen az tud eredményesen coach-olni, aki tisztában van önmagával, rendben van az önbecsülése, szereti önmagát, képes adni és kapni.

Ne hidd, hogy mi coach-ok mindig “hepik” vagyunk, viszont a saját szakmánk segítségével (self-coaching) önmagunkat is meg tudjuk “szerelni”. Ezért ehhez nagyon sok eszközt adunk a hallgatóinknak. Sokan azt mondják, már magáért ezért a modulért megérte beiratkozni…

Persze átadjuk a coach szakma fogásait is: tanulunk bizalomépítést, kérdezéstechnikát, önreflexiót, asszertív kommunikációt, konfliktuskezelést, megtanuljuk felépíteni a coaching ülések folyamatát, menedzselni az ülések időtartamát, és megnézzük, hogyan lehet elindítani egy coaching vállalkozást.

Hogyan biztosítjátok a gyakorlatot és a végzett coach-ok elindulását?

A Vintage Akadémia – egyedülálló módon a piacon – többféle támogatást is nyújt a hallgatóinak:

 

 • A résztvevők megkapják az oktatóink által összeállított anyagokat és a közel 100 coaching eszközt, tesztet, gyakorlatot és értékelést, amelyeket a coaching üléseken használhatnak.
 • Már a képzés ideje alatt biztosítjuk, hogy a hallgatóink egyrészt párokban, másrészt “élesben”, ún. “igazi” ügyfeleken gyakorolhassanak.
 • A Vintage Akadémia nyílt tréningjeire beiratkozó résztvevőknek felajánljuk a coachingot mint lehetőséget, és ezeket a folyamatokat átadjuk a nálunk végzett coach-oknak.
 • Coach-továbbképzéseket szervezünk, amelyeken további módszertani fogásokat, eszközöket sajátíthatnak el a résztvevők. Ezeken a továbbképzéseken a nálunk végzett trénerek kedvezményes áron vehetnek részt.
 • A Business Coach képzésre a nálunk végzett Life Coach-ok kedvezményes áron iratkozhatnak be.

Hol kaphatok ízelítőt a képzésből?

Minden tanfolyam előtt tartunk egy ingyenes, kötelezettségektől mentes 2 órás bemutatót, ahol meggyőződhetsz arról, hogy milyen hangulatban és szakmai háttérrel fog zajlani a képzés. Megismerheted coach-trénereinket, valamint a leendő résztvevőket, sőt, találkozhatsz a korábbi tanfolyamok végzett coach-aival és felteheted nekik a Téged foglalkoztató kérdéseket. 

A bemutatón való részvétel 20.000 Ft kedvezményt jelent neked a tanfolyam díjából!

Bemutató: 2020. szeptember 17., csütörtök, 18.00
Helyszín: Vintage Akadémia, 1012 Budapest, Várfok utca 7. 2. emelet 4.
A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert egy bemutatóra
limitált számú résztvevőt tudunk csak fogadni.

Kiktől fogok tanulni?

Trénereink

BESNYI ERIKA

Senior Tréner, Life és Business Coach, Action Learning Facilitator, Mediátor

Dolgozott értékesítőként, több ezer fős pénzügyi multiknál képzési- és fejlesztési vezetőként, volt cégvezető és nyelvtanár. Nyitott, kreatív, optimista és pörgős, aki jó kommunikációs készséggel, empátiával és értő figyelemmel rendelkezik. Lételeme, hogy emberekkel foglalkozzon és támogassa őket abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból. 17 féle tréninget tart magyar és angol nyelven egyaránt, business coach-ként nagy multik vezetőit coach-olja, life coach-ként pedig főleg pro bono működik.

FERENTZY ZSUZSA

Senior Tréner, Life és Business Coach, Szupervizor

Több mint 20 éve dolgozik trénerként és coachként. Munkatapasztalatait értékesítőként és vezetőként szerezte. Dolgozott pénzügyi területen, az építőiparban és a médiában is, ezeket a tapasztalatokat a mai napig hasznosítja a munkájában. Főként vezetőfejlesztéssel foglalkozik, elsősorban a személyes hatékonyságot erősítő programokkal, coachinggal, on-the-job fejlesztéssel. Mára már több mint 1.500 tréning nap és több mint 3.000 coaching ülés tapasztalata van mögötte.

Mogyoróssy Szabolcs

Senior Tréner, Life és Business Coach, Gestalt Team Coach, Action Learning Facilitátor

Célja, hogy kreativitást, változatosságot és kihívást jelentő munkája legyen. Ezért is lett tréner és coach, mert így a résztvevőkkel élheti át azt a flow-élményt, hogy együtt  terveznek és alkotnak és végén mindannyian sokat profitálnak a közös élményekből. Szabolcs vezető értékesítők, igazgatók fejlesztésében vesz részt és számos tréninget és egyéni fejlesztést, on-the-job coachingot tart, az egyik kedvence az EQ fejlesztés. Több, mint 2.500 tréningnap és 3.000 coaching ülés tapasztalatával rendelkezik.

Gyuricza Anikó

Senior Tréner, Life és Business Coach, Andragógus

Jelentős üzleti, vezetői és csapatmenedzseri háttérrel rendelkezik. Dolgozott kereskedelmi vezetőként, több száz fős csapatot vezetett, tapasztalatot szerzett projektvezetőként és igazgatott szállodát. Erőssége a konferencia-jellegű, nagy létszámú közönség előtti prezentációk megtartása. A kulcs momentum az életében a tanítás, a coaching, az emberek fejlesztése, támogatása.  “Örülök annak, amikor egy finom kávé és egy csendes beszélgetés után mindannyian boldogabban, állunk fel az asztaltól, hiszen “egyetlen ember sem tud őszintén segíteni egy másikon anélkül, hogy ne segítene ezzel saját magán is.” (R.W. Emerson)

Pál Adrienn

Senior Tréner, Coach, NLP Master Practitioner, Access Bars Facilitátor

Képzéseit magyar és angol nyelven is profi szinten valósítja meg. 20 éve dolgozik a felnőttképzésben, zászlóvivője a coaching-szemléletű nyelvoktatásnak. Harmonikus, derűs személyisége, fantasztikus felkészültsége és a tudást-átadó képessége méltán teszi az egyik legnépszerűbb coach-trénerré. Testreszabott, egyéni és csoportos fejlesztésekben vesz részt. Egyik szakterülete az NLP (neurolingvisztikus programozás).

Mezei László

ACC, Üzleti és Felsővezetői Coach, Tréner, Marshall Goldsmith Minősített Coach

Üzleti coaching folyamatokat és tréningeket tart angol és magyar nyelven, multinacionális vállalatokat, pénzintézeteket képviselő ügyfelek és vezetők számára. 10 évig egy felsőoktatási intézmény keretein belül is oktatott, többek között karrier- és üzleti coachingot. Szakmai programjaiban olyan támogató folyamatot igyekszik kialakítani, ahol az ügyfelek saját belső erőforrásaikra támaszkodva hozzák ki magukból a legjobbat, változnak és fejlődnek.
Ügyfeleit támogatja abban, hogy meghatározzák egyértelmű céljaikat, elérjék megálmodott eredményeiket.

A LIFE COACHING tanfolyam időpontja:
2020. október 10 – december 5.

A LIFE COACHING tanfolyam tematikája:

 

1. 2020. október 10. szombat / Önismeret – Önismeret fogalma, szintjei, jellemzők. A coaching és az életvezetést támogató beszélgetés folyamatának alapjai (alapfogalmak, jellemzők, típusok, szereplők, folyamat szakaszai, lépései).

2. 2020. október 17. szombat / EQ, pszichológiai szerződés – Érzelmi intelligencia fejlesztése. A bizalmi kapcsolat megalapozása a támogató stílusú beszélgetésben. Az értő figyelem és az ítélkezés-mentesség kialakítása és fenntartása. Jobb agyféltekés probléma-megoldás.

3. 2020. október 31. szombat / Személyiségtipológia – A személyiségtipológiák a coachingban. Motivációk, reflexiók és interakciók. Saját karakter beazonosítása. Más karaktertípusok felismerése, kezelése. Önreflexió kialakítása.

4. 2020. november 7. szombat / Erőszakmentes kommunikáció és eredményes konfliktuskezelés – Kommunikációs stílusok. Az asszertivitás és az erőszakmentes kommunikáció megvalósítása. Testbeszéd, non-verbális kommunikáció. Az önreflexió fejlesztése. A tudatos jelenlét, aktív hallgatás és az értő figyelem fejlesztése. A konfliktus fogalma, szakaszai, megoldási stratégiák, a nyertes-nyertes megoldásra való törekvés. Konfliktusok feltárása. Perspektívaváltás – a konfliktuspartner szempontjainak megértése. A stressz megnyilvánulása, mibenléte, okai. Stresszkezelési eszközök.

5. 2020. november 14. szombat / Akvizíció és motiváció – A kapcsolat kialakítása és a bizalom megalapozása. Az indító beszélgetés megvalósítása. Motivációelméletek. Motiváló tényezők felismerése. Motivációs tesztek és eszközök alkalmazása. Célkitűzés és az ideális állapot meghatározása.

7. 2020. november 21. szombat / Kérdezéstechnika elmélet – Kérdéstípusok. Hatékony kérdések. Az életvezetést támogató beszélgetés struktúrája, íve, szakaszai. A bevonódás elkerülése, a “saját mozi” leállítása, az értő figyelem és aktív hallgatás megvalósítása.

8. 2020. november 28. szombat / Kérdezéstechnika gyakorlat – Gyakorlás meghívott “valódi” ügyfelekkel. Esettanulmányok feldolgozása. Gyakorlás. Visszajelzés-adás.

9. 2020. december 5. szombat / Gyakorlat – A támogató beszélgetés gyakorlása, esettanulmányok elemzése. Döntést segítő technikák, változásmodellek alkalmazása. Akciótervek készítése. A lezáró beszélgetés struktúrája. A cél és a haladás visszamérése.

10. Egyéni konzultáció a választott mentorral

A tanfolyamot szombati napokon tartjuk. Azért, hogy a tanuló anyukák és apukák a családjukkal tölthessék a hosszú hétvégét, az október 24-i napon szünetet tartunk. A tanfolyami napok 9.00 – 18.00 óráig tartanak.

Amennyiben a járványhelyzet megköveteli, a tanfolyamot tudod online (Zoom platform) módon folytatni vagy csatlakozhatsz egy később induló képzésünkhöz. Mindenről időben tájékoztatunk, mindent megoldunk és a választás a Tiéd!

A tanfolyam ára: 359.000 Ft+ÁFA

Mit kapsz ezért az árért?

 

 • Szakmai alapokat, azonnal használható know-how-it, tananyagokat, ppt-ket, 100 eszköz-, teszt- és gyakorlat leírását.
 • 90 óra élményt, tanulást, éles helyzetekben való gyakorlást, kompetencia-fejlesztést, együttműködést, visszajelzést és állandó figyelmet.
 • “Integratív” szemléletet – vagyis többféle módszertant oktatunk, hogy majd Te válaszd ki a Hozzád közel állót.
 • Valódi esettanulmányokat és azok feldolgozását.
 • Kedvezményes részvételi lehetőséget a Vintage Akadémia coach-továbbképzésein és Business Coach-képző tanfolyamán.
 • Támogatást és helyszínt az elinduláshoz, az első saját coaching üléseid megszervezéséhez, marketingjéhez.
 • 3 lelkes és professzionális oktatót és egy szuper csapatot, akiktől mind tanulhatsz és akiket Te is támogathatsz.
 • Mentoringot: a képzés felénél minden hallgatónk választ magának egy mentort a 3 coach-tréner közül, aki támogatja őt az írásbeli dolgozat elkészítésében és a szóbeli vizsgára való felkészülésben.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol lesz a képzés?

A Vintage Akadémia igényesen és profin felszerelt tréninghelyszínén: 1012 Budapest, Várfok u. 7. II. em. 4.

Az Akadémia a Széll Kálmán tér közelében található, gyalogosan is elérhető.

Milyen papírt ad a képzés?
A képzés tanúsítvánnyal zárul . Megszerzésének feltétele, hogy nem léped túl a 20%-os hiányzási küszöböt, és a tanfolyamot lezáró vizsgát is sikeresen teljesíted.

Milyen kedvezményt kaphatok a tanfolyam díjából?
2020. szeptember 22. kedd éjfélig befizetve Early Bird kedvezménnyel -30.000Ft + áfa!

Tehát Neked már csak 329.000 Ft + áfa összegbe kerül a 90 órás képzés – és fizetheted 2 részletben is!

Az ingyenes bemutatón való részvételed 20.000 Ft + áfa kedvezményt jelent.

A kedvezmények nem összevonhatóak, a fenti feltételek szerinti lehető legmagasabb kedvezményt kapod meg!

Lehet részletfizetést kérni?

Igen, van rá lehetőség! A tanfolyam indulása előtt (október 5., hétfő éjfélig) a képzési díj felét kell befizetned, a következő részt pedig legkésőbb 2020. november 4., szerda éjfélig.

Melyek a jelentkezés feltételei?
Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével tudod megerősíteni a részvételi szándékodat.
Ha szeretnék még kérdezni, kit kereshetek?
A képzést a Vintage Office Kft. szervezi. Besnyi Erika, a Vintage Akadémia vezetője, egyben a tanfolyam egyik coach-trénere szeretettel várja hívásodat a +3630 9145857-es számon, vagy az e-mailedet a vintage.akademia@gmail.com címen. Ha épp nem vagyunk elérhetőek, visszahívunk!

IGEN, LIFE COACH AKAROK LENNI!

AZONNAL JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA, AMELY

2020.október 10. és december 5.

KÖZÖTT LESZ

2020. szeptember 22-ig Early Bird kedvezménnyel 329.000 Ft+áfa!

AZONNAL JELENTKEZEM AZ INGYENES BEMUTATÓ NAPRA

Bemutató: 2020. szeptember 17., 18.00

A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert egy bemutatóra limitált számú résztvevőt tudunk csak fogadni.

Ha eljössz a 2 órás ingyenes bemutató alkalomra és ott helyben jelentkezel a képzésre
(még nem kell kifizetni!), akkor 20.000 Ft kedvezményben részesülsz, tehát Neked már csak 339.000 Ft+áfa-ba kerül a 90 órás képzés.

Adatvédelem I Kapcsolat I WordPress honlapkészítés I Felnőttképzési engedélyszám: E-001755/2018 I A Boldog Munkahely Program kiemelt tréning partnere I Weboldalaink tartalmi átdolgozás alatt állnak I